Skip to content

Το ΣΕΥΠΕ συμμετέχει στη ΔΕΘ, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

seype_header1.jpgΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, τους άνεργους και ιδιαίτερα τις γυναίκες και τη νεολαία που βιώνουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να συμμετέχουν ενόψει της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας, στο νέο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή 2 μέρες πριν το 15Αύγουστο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Να τιμωρήσουμε αυτούς που έφεραν τα μνημόνια και αντεργατικούς νόμους. Αυτούς που μας έχουν καταδικάσει στην ανεργία, στην απλήρωτη εργασία, στη «μαύρη» εργασία. Αυτούς που βάζουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, στο δικαίωμα για αξιοπρεπή σύνταξη. Σε όλους αυτούς που ετοίμασαν ένα μαύρο μέλλον για την εργατική τάξη.

Να διδαχτούμε από την πείρα του προηγούμενου διαστήματος όπου κλείσανε τα κερδοφόρα καταστήματα του Βερόπουλου αφήνοντας 30 συναδέλφους στο δρόμο. Τους εκβιασμούς, την μη πληρωμή μισθών και τις αναγκαστικές άδειες εν μέσω των capital control σε εργολαβίες και εταιρίες.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε super market, σε κάθε εταιρία και κατάστημα. Να δυναμώσει το ταξικό σωματείο μας και το ΠΑΜΕ, με προοπτική μέσα από την οργανωμένη πάλη και με συμμάχους τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε, απαλλαγμένοι από την ΕΕ και τους καπιταλιστές που μας εκμεταλλεύονται.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς. Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά της συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) στο εμπόριο

  • Κατώτερος μισθός στο εμπόριο στα 918€

  • Επαναφορά των επιδομάτων και όλων των απωλειών κατά τη διάρκεια της κρίσης

  • Καμία Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα

  • Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων

  • Να πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι

  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων

Λεωφορείο: Στις 3:00 μ.μ. από τη Λαϊκή Αγορά

Τηλέφωνα επικοινωνίας για συμμετοχή: 6979934045, 2463100915, 6982881132

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.