Skip to content

Το ΣΕΥΠΕ στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΣΕΕΕΝ

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας, συμμετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας στις 19:00 στην κεντρική πλατεία.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ανεξάρτητα σε ποιον κλάδο δραστηριοποιούνται, σε κάθε εργασιακό χώρο εκμεταλλεύονται όλα τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής. Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συντονισμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Προχωρούν σε μειώσεις μισθών, καταστρατήγηση του σταθερού χρόνου εργασίας, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΕ ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης με στόχο την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Σήμερα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενότητα της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σε όλους τους χώρους και κλάδους, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα λαίλαπα που έρχεται, για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των απωλειών.

Η συμμαχία των επιχειρηματιών μεταξύ τους, με την κυβέρνηση και την ΕΕ προχωράει τους σχεδιασμούς που έχουν για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το θέμα είναι να ισχυροποιήσουμε τη δική μας συμμαχία, της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Στηρίζουμε απόλυτα τις δίκαιες διεκδικήσεις του ΣΕΕΕΝ και το αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνει γνωρίζοντας ότι: Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε, γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!!!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.