Skip to content

Μαρινόπουλος, παράδειγμα “ανάπτυξης”

Την προηγούμενη Τετάρτη η Μαρινόπουλος ΑΕ εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημά της στην ΠΓΔΜ. Με αφορμή το νέο κατάστημα να αναφέρουμε ότι η Μαρινόπουλος ΑΕ έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σημαντικές επενδύσεις, σε αγορές εκτός της Ελλάδας.

Με το νέο κατάστημα στην ΠΓΔΜ η Μαρινόπουλος ΑΕ έφτασε τα 61 καταστήματα εκτός των συνόρων, αναλυτικότερα:

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 22 καταστήματα με 1.586 εργαζόμενους

ΑΛΒΑΝΙΑ: 19 καταστήματα με 486 εργαζόμενους

ΚΥΠΡΟΣ: 18 καταστήματα με 1.135 εργαζόμενους

ΠΓΔΜ (ΣΚΟΠΙΑ): 2 καταστήματα με 162 εργαζόμενους

ΣΥΝΟΛΟ: 61 καταστήματα με 3.369 εργαζόμενους

Μάλιστα στα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας είναι η προσπάθεια για να αναπτυχθεί και στην αγορά της Σερβίας. Ενώ πρόσφατα είχε εξαγοράσει τα super market “ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ” και “ΛΑΡΙΣΑ” φτάνοντας να απασχολεί πανελλαδικά 17.000 εργαζόμενους σε 1.200 καταστήματα, αναδεικνύοντάς την ως πρώτη δύναμη στο χώρου του λιανικού εμπορίου.

Όλη αυτή η “ανάπτυξη” έρχεται σε αντίθεση με τις τρομοκρατικές απολύσεις σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με την προσπάθεια της εργοδοσίας πριν λίγους μήνες να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία, με την κατάργηση επιδομάτων γάμου, ταμείου και οδηγών.

Ανάπτυξη και κερδοφορία για τη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, εξαθλίωση και τρομοκρατία για τους εργαζόμενους. Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δικιά μας φτώχεια. Το ζητούμενο είναι, τι ανάπτυξη θέλουμε; Ανάπτυξη για την εργοδοσία ή ανάπτυξη για τους εργαζόμενους; Αυτό το ερώτημα πρέπει να το απαντήσει ο κάθε εργαζόμενος και να οργανωθεί στο σωματείο του. Για να μπορεί να αντιπαλέψει, να εμποδίσει, να διεκδικήσει όχι μόνος του αλλά οργανωμένα, μαζικά έτσι ώστε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα ο αγώνας του.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.