Skip to content

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠΕ – Δευτέρα 14 Νοέμβρη, 20:30

Last updated on 14 Νοεμβρίου 2016

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του σωματείου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στα γραφεία του σωματείου (Β. Σοφίας 34, 1ος όροφος) στις 20:30.

Συζητάμε τα προβλήματα του κλάδου – Συμμετέχουμε στις αποφάσεις

Εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας για την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Οργανώνουμε την άμυνα – Περνάμε στην αντεπίθεση

Προετοιμάζουμε Γενική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ προχωρά στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στις 19 – 20 Νοέμβρη. Το σωματείο μας, από την ίδρυσή του το 2006 και μέχρι σήμερα συμμετέχει στο ΠΑΜΕ με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων αναγνωρίζοντας ότι το ΠΑΜΕ, που ιδρύθηκε το 1999, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, δυναμώνει την πάλη με τα σχέδια του κεφαλαίου και του βρώμικου ρόλου του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΜΕ συνολικά, αλλά και στον κλάδο, έδωσε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες με όλες τις μορφές πάλης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Τόσο στα χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όσο και στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, δεν συμμετείχαμε σε «κοινωνικούς διαλόγους», δεν υιοθετήθηκαν απόψεις και ιδεολογήματα του κοινωνικού εταιρισμού που έσκαβαν το λάκκο των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ανεξάρτητα του πρόσημου της κυβέρνησης.

Να ισχυροποιήσουμε το ΠΑΜΕ! Για την αντεπίθεση της Εργατικής Τάξης!

Το ΠΑΜΕ στον κλάδο εκφράζεται μέσα από τη δράση του ΣΕΥΠΕ. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, το σωματείο δεν έκανε πίσω, δεν τα παρατάει. Με το παράδειγμα του καθένα μας που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, προσπαθούμε να δώσουμε πνοή και ζωντάνια στο σωματείο, να βάλουμε στη μάχη κι άλλους εργαζόμενους, να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλη προοπτική εκτός από αυτήν που μας ετοιμάζουν, ότι υπάρχει διέξοδος.

Ισχυρό ΠΑΜΕ σημαίνει δυνατό, μαζικό, ταξικό σωματείο!

Δε θεωρούμε ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, ότι τα έχουμε κάνει όλα καλά, αυτά θα συζητήσουμε στη Γενική Συνέλευση. Θα συζητήσουμε τις αδυναμίες που θέλουμε να διορθώσουμε. Θα τις επισημάνουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο μήπως εκτεθούμε στους συναδέλφους. Δε φοβόμαστε γιατί έτσι είναι το ΠΑΜΕ, έτσι είναι το ΣΕΥΠΕ. Η καρδιά και η ανάσα μας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους συναδέλφους, κάθε έναν εργαζόμενο που εκτιμά τις θέσεις, το κύρος και το δυναμισμό του ΠΑΜΕ, να πάρει μέρος στη συζήτηση που θα υπάρξει στη Γενική Συνέλευση.

Στη Γενική Συνέλευση στις 14 Νοέμβρη θα συζητήσουμε για το ρόλο του ΠΑΜΕ. Θα ψηφίσουμε για την επανέγκριση της συμμετοχής του σωματείου στο ΠΑΜΕ, για την αντιπροσώπευση του στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την ίδια περίοδο με τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση προχωρά τον αντεργατικό σχεδιασμό της. Ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στα εργασιακά (κατώτερος μισθός, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικός νόμος) που θα σαρώσει στην κυριολεξία ακόμα και τα ελάχιστα εργασιακά μας δικαιώματα.

Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία μας ετοιμάζουν:

Ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς: Το πόρισμα της «Επιτροπής των ειδικών» για τον κατώτατο μισθό αναφέρει ότι από το 2018 και μετά θα καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους. Κριτήριο θα αποτελεί η κατάσταση της οικονομίας, η ανταγωνιστικότητα, το όριο της φτώχειας, η ανεργία κ.α.

Ομαδικές απολύσεις: Θα ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο «ώστε να αποτελούν ένα εργαλείο προσαρμογής των επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης». Συμπληρωματικά προτείνουν «περαιτέρω διεύρυνση των μορφών ελαστικής εργασίας».

Συνδικαλιστικό Νόμο: Ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για έναν «εξορθολογισμό σε ορισμένα συνδικαλιστικά προνόμια» που σημαίνει συνδικάτα που δεν θα μπορούν να οργανώσουν καμία αντίσταση. Ο υπουργός θεωρεί ως βάση διαπραγμάτευσης το «κεκτημένο της ΕΕ» και τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που για τα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα είναι συνώνυμο της καταστροφής…

Όχι στους νέους σχεδιασμούς!

Οργανώνουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση

με Γενική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – 14 ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.