Skip to content

Πρωτομαγιά 2015, π. πάρκο 10:00 π.μ.

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο παλιό πάρκο στις 10:00π.μ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες,συναδελφοι

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο, την Θεσσαλονίκη του 36 ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κυριακάτικη αργία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! 
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας. Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη.

Είναι το δικό μας όπλο! Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.
Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποδεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια, όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Αυτή η Πρωτομαγιά να σημάνει το σάλπισμα των δικών μας αγώνων, με την δική μας συμμετοχή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες του σημερινού παραγόμενου κοινωνικού πλούτου. Η ιστορία μας έδειξε πως ανάλογα με το βαθμό της δικής μας συσπείρωσης, οργάνωσης, αποφασιστικότητας , είχαμε τις μικρές ή μεγάλες κατακτήσεις.

Τα τελευταία χρόνια που εμείς δεν συμμετέχουμε ενεργά μέσα από την δική μας οργάνωση βλέπουμε να τα χάνουμε ένα ένα όλα αυτά που οι ταξικοί μας πρόγονοι είχαν κερδίσει με τους δικούς τους αγώνες και μας τα άφησαν κληρονομιά. Υποχρέωση μας και καθήκον μας είναι σήμερα να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο.

Έξω και πέρα από κάθε αναμονή, από κάθε συμβιβασμό, από κάθε υποταγή, χρειάζεται να βάλουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα που καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Ποτέ και πουθενά σε καμία χώρα, σε καμία εποχή, δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει την ίδια στιγμή να κερδίζουν οι μεγαλέμποροι και να ικανοποιούνται οι δικές μας ανάγκες.

Ή αυτοί θα βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται ή εμείς θα ικανοποιούμε τις ανάγκες μας. Παλεύουμε για:

  • Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να επιβάλει την μετατροπή των προσωρινών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις 8ωρης απασχόλησης και αορίστου χρόνου.

  • Συλλογική σύμβαση που να προβλέπει ωράριο εργασίας 40 ωρών για όλη την εβδομάδα , 8ωρο 5ημερο.

  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με 918 ευρώ βασικό μισθό, για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο.

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο τον χρόνο.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Αυτή την Πρωτομαγιά να κάτσουμε μπροστά στο καθρέφτη της ιστορίας και να αναλογιστούμε τι κάναμε εμείς για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές.

Αυτή την Πρωτομαγιά να κοιτάξουμε στα μάτια το μέλλον, στα μάτια των παιδιών μας, και να αναλογιστούμε τι κάνουμε εμείς για να αφήσουμε μια ζωή με δικαιώματα για τις επόμενες γενιές.

Αυτή την Πρωτομαγιά πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, στις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, μαζί με τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους και ενωμένοι σε ένα μεγάλο ποτάμι να ακουστεί παντού, σε μεγαλέμπορους, στο κράτος τους, στην κυβέρνηση τους, στις ενώσεις τους, πως οι εργαζόμενοι της πόλης μας τιμάν την μνήμη των προγόνων τους και συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο για

«ΑγώναΡήξηΑνατροπή. Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.