Skip to content

Στήριξη απεργίας ΠΟΕΔΗΝ στις 6/10/16

Το ΣΕΥΠΕ στηρίζει την απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 6 Οκτώβρη και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση – σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο αμφιθέατρο του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικούς αγώνες και πολύ περισσότερο από εξαγγελίες και υποσχέσεις των κυβερνήσεων. Χρειάζεται ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που θα διεκδικήσουν σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας, δωρεάν για όλο το λαό χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Είναι χρέος όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών να αντιδράσουν τώρα μπροστά στις επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνονται γι αυτό και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους τομείς υγείας και πρόνοιας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να καταργηθεί το αίσχος των εργολαβιών στα νοσοκομεία.
  • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές ασθενών στα νοσοκομεία.
  • Χρηματοδότηση για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. ΟΧΙ στο πέρασμα αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες, υπερωρίες σε γιατρούς και προσωπικό. Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό των νοσοκομείων.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.