Skip to content

Απεργία 30/5 στις 10:00 στο παλιό πάρκο

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ,

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/05, ΣΤΙΣ 10.00 πμ

Απεργια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθημερινά ακούμε από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για «τέλος μνημονίων», «δίκαιη ανάπτυξη», «υγιή επιχειρηματικότητα» και άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις που μόνο στόχο έχουν, να καλλιεργήσουν ψεύτικες προσδοκίες και να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

Δίκαιο και υγιές για την εργοδοσία και την κυβέρνηση είναι εμείς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς σταθερό ωράριο, να μην παίρνουμε ρεπό, οι υπερωρίες μας να μην πληρώνονται. Να καταστρέφουμε την υγεία μας από την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Να δουλεύουμε με ατομικές συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας και με δεκάδες διαφορετικές εργασιακές σχέσεις ακόμα και μέσα στην ίδια επιχείρηση. Αυτή η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη των κερδών της εργοδοσίας τσακίζει τα δικαιώματα μας, τα κέρδη τους βγαίνουν από το δικό μας ξεζούμισμα. Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

ΩΡΑΡΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Για εμάς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης, μέσα από το κλαδικό σωματείο ΣΕΥΠΕ ανοίγουμε μέτωπο με την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και την ΕΕ.

Να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τα φερέφωνα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ανάμεσα μας. Όλους αυτούς που με τους «κοινωνικούς διαλόγους» και σε συμμαχία με τους εργοδότες που καθημερινά μας ρουφούν το αίμα έστησαν μια “συμμαχία προθύμων”  για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση.

Αυτούς που δρουν από κοινού και ενιαία μαζί με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, για το χτύπημα όχι μόνο των δικαιωμάτων μας, αλλά και των μέσων για να παλέψουμε για την υπεράσπισή τους. Γι’ αυτό και χτυπούν το δικαίωμα της απεργίας με μοιρασμένους ρόλους.Από τη μία η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στην προκήρυξη της απεργίας και από την άλλη αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είτε με τοποθετήσεις περί ξεπερασμένων μορφών πάλης, είτε με τέτοιες τυχοδιωκτικές αποφάσεις απαξιώνουν, εκφυλίζουν αυτό το όπλο των εργαζομένων. Υπάρχουν για να στήνουν σωματεία-μηχανισμούς, για να ελέγχουν τους συσχετισμούς και για να λιβανίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους,
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας,
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.