Skip to content

Κατάθεση ανθοδέσμης – 1η Μάη

Το ΔΣ του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου (1η Μάη) ανθοδέσμη τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του ’36, τους εκτελεσμένους της Καισαριανής.

Η 1η Μάη είναι ιστορική ημέρα για την εργατική τάξη και δεν είναι αργία για να αποφασίσει η κυβέρνηση πότε θα τιμήσει η εργατική τάξη τους νεκρούς και τους αγώνες της. Είναι απεργία και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων κόντρα στην προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Τρίτη μέρα του Πάσχα σε αργία.

Το ΣΕΥΠΕ θα αξιοποιήσει τις λιγοστές πλέον μέρες που απομένουν μέχρι τις 6 Μάη που θα γιορταστεί αγωνιστικά η Πρωτομαγιά με απεργία, μια Πρωτομαγιάτικη απεργία διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού φέτος, 135 χρόνια μετά την εργατική εξέγερση στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του για τη χώρα μας, κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να καταστήσουν «νόμιμο» το εργοδοτικό ξεσάλωμα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων.

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ, 10:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.