Skip to content

Συμμετοχή του ΣΕΥΠΕ στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Last updated on 5 Σεπτεμβρίου 2014

(Αναχώρηση το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 από το Δημαρχείο)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, άνεργοι- άνεργες

Η επίθεση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα συνολικά ξεδιπλώνεται με νέα επεισόδια από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι προωθείται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με γενίκευση των ατομικών συμβάσεων (κάτω από 586 ευρώ). Το “Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”, δηλαδή τα ψίχουλα των 250 ευρώ στοχεύουν στην κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων. Κατάργηση τριετιών-μείωση μισθών μέχρι 30%. Κατάργηση αποζημιώσεων. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων. Επέκταση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Γενίκευση ελαστικής εργασίας με προγράμματα απασχόλησης – δώρο στους εργοδότες. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες – κάτεργα. Ταυτόχρονα νέα δώρα δίνονται στο κεφάλαιο με μείωση των φόρων τους, με ρυθμίσεις “κόκκινων δανείων” για επιχειρήσεις, την ώρα που το φοροκυνηγητό για το λαό (π.χ. ΕΝΦΙΑ), για τα δάνεια της λαϊκής οικογένειας δεν έχει τελειωμό. Η νέα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης προωθεί την απαλλαγή κράτους-εργοδοσίας από τη χρηματοδότησή του. Επίκεινται νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, θεμελίωση σύνταξης με 6.000 αντί 4.500 ένσημα. Απέναντι σε όλα αυτά φοβούνται αντιδράσεις, για αυτό επιστρατεύουν απεργούς, σχεδιάζουν κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάμφθηνα χέρια.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που επιτάσσει η περιβόητη ανταγωνιστικότητα, είτε τη βαφτίζει σταθερότητα, ανάκαμψη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είτε παραγωγική ανασυγκρότηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ζωή χαρισάμενη για τα παράσιτα, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί κέρδη και λαϊκή ευημερία δεν συμβαδίζουν.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, άνεργε,

Μην αρκείσαι στο μικρότερο κακό. Έτσι, προετοιμάζεις το χειρότερο. Κάνε πέρα τη φωνή της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, τη μερίδα των συνδικαλιστών που την υπηρετεί όλα αυτά χρόνια και σπέρνει έτσι αυταπάτες και απογοήτευση. Μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αλλάξουμε την κατάσταση. Αν δεν το κάνουμε τώρα η ανεργία και η φτώχεια θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο. Οργανώσου στο σωματείο σου, δώσε δύναμη στη δύναμη σου, μη μένεις μόνος. Μπορούμε ενωμένη η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τους φτωχούς αγρότες να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, να χτυπήσουμε το κακό στην ίδια τη ρίζα του, παίρνοντας στα χέρια μας τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουμε, οργανώνοντας την κοινωνία, ώστε να ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.