Skip to content

Ανακοίνωση για τις εκλογές νέου ΔΣ

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στο εμπόριο, στα γραφεία, στις υπηρεσίες που συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτώβρη.

Το κάλεσμα του σωματείου για να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους βρήκε ανταπόκριση με την αύξηση των ψηφισάντων από 57 άτομα στις προηγούμενες αρχαιρεσίες στους 157 συναδέλφους, εκλέγοντας 2 αντιπροσώπους (από 1) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και 3 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (από 1).

Είναι αποτέλεσμα της επίμονης και πλούσιας παρέμβασης του σωματείου τα προηγούμενα χρόνια για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας, τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, την υπεράσπιση της Κυριακής-αργίας, την ταξική αλληλεγγύη.

Από κοινού με τους συναδέλφους δώσαμε μάχες για να σπάσει η λογική του μικρότερου κακού, ο ατομισμός, ο φόβος, η λογική « με τους αγώνες δε γίνεται τίποτα» που καλλιεργείται έντεχνα για λογαριασμό των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας. Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν έχει αποκτήσει ακόμα εμπιστοσύνη στη δύναμη της, ταυτίζει την οργανωμένη συλλογική δράση σε ταξική κατεύθυνση με τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, που έχει συγκεκριμένες ευθύνες για τον αφοπλισμό των εργαζομένων μπροστά στην επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια.

Με τη συσπείρωση νέων δυνάμεων στο συνδικάτο μπορούμε να αναπτύξουμε τη δράση μας σε περισσότερους χώρους δουλειάς, με καλύτερους όρους θα παλέψουμε για τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, να αναπτύξουμε δράση για την ανακούφιση και μεγαλύτερη συσπείρωση των άνεργων συναδέλφων μας στο σωματείο. Από κοινού με τα άλλα ταξικά συνδικάτα θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στην περιοχή και με καλύτερους όρους να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ως πρώτο σταθμό στη δράση μας για να ορθώσουμε το μπόϊ μας να συμμετέχουν μαζικά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εμποροϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι. Να βροντοφωνάξουμε « Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα!»

Πτολεμαϊδα 14/10/2014

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.