Skip to content

Για την ολοκλήρωση των εργασιών της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ

 

syndiaskepsi-pameΤο Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (Σ.Ε.ΥΠ.Ε.) συμμετείχε μετά από απόφαση Γενικής
Συνέλευσης στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ με έναν εκλεγμένο αντιπρόσωπο.

Στη Συνδιάσκεψη μεταφέρθηκε εμπειρία από Σωματεία, Εργατικά Κέντρα κι Ομοσπονδίες. Καταγράφηκαν τα θετικά βήματα που έγιναν, οι δυσκολίες και πως τις αντιμετωπίζουμε, αλλά και τις προϋποθέσεις για να αναπτύξουμε νέο κύκλο αγώνων, κινητοποιήσεων με γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους ανθρώπους τους στα συνδικάτα και την πληγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα.

Το ΣΕΥΠΕ σε αυτή την κατεύθυνση:

Θα προσπαθήσει να ασχολείται με όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων. Να δυναμώσει την αλληλεγγύη σε συνεργασία και με το Σύλλογο Γυναικών Πτολεμαΐδας, τη Λαϊκή Επιτροπή Εργατικών Κατοικιών, τα άλλα ταξικά σωματεία.

Να οργανώσει τους ανέργους, όχι απλά για την επιβίωσή τους, να μην συνηθίζουν στην ανέχεια και στα ψίχουλα που τους παρέχουν αλλά για το πώς θα κάνουν κίνημα να διεκδικούν σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Να αναδεικνύει το ρόλο των ξεπουλημένων κυβερνητικών, εργοδοτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών, όπως είναι και η δικιά μας Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και σωβινισμό που διαιρούν τους εργαζόμενους με φυλετικά, θρησκευτικά κριτήρια. Γενικότερα να ανοίξουμε την κουβέντα για τον πόλεμο.

Κύριο καθήκον μας είναι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο κίνημα. Να οργανώσουμε καλύτερα τη δουλειά μας στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων μπροστά στη νέα γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε.

 

ΤΩΡΑ χρειάζεται η μέγιστη ετοιμότητα!!!

 

Η κυβέρνηση τα δίνει όλα για την αξιολόγηση, φέρνει νέα μέτρα για να τσακίσει την εργατική τάξη. Δεν είναι δυνατόν να φέρνουν μέτρα και να μην απαντήσουμε. Το ΣΕΥΠΕ άμεσα μπαίνει στη μάχη της προετοιμασίας, της ενημέρωσης σε όλους τους χώρους δουλειάς με ότι μορφή μπορούμε ώστε η πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη να είναι μια ηχηρή απάντηση των εργαζομένων απέναντι σε αυτά που μας ετοιμάζουν.

Φωτογραφίες εδώ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.