Skip to content

15 Απρίλη – Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους στα Super Market

ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ!

Την Τετάρτη, 15 Απρίλη, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ υψώνουμε τις γροθιές μας, απαιτούμε να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για την υγεία μας, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

Είναι απαράδεκτο, συνάδελφοι, να ανεχόμαστε να μας αφήνουν εκτεθειμένους. Είναι ευθύνη της εργοδοσίας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με βάση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μείνουμε προστατευμένοι από τον ιό. Οι καταγγελίες από όλη την Ελλάδα είναι χαρακτηριστικές και δεν πρέπει να αφήσουμε να είμαστε εμείς οι επόμενοι. Για παράδειγμα στο My Market οι εργαζόμενοι απειλήθηκαν με απόλυση σε περίπτωση που θα έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Σε κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην Αθήνα ενώ εργαζόμενοι παρουσιάζουν συμπτώματα, η εργοδοσία διαβεβαιώνει οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σε αποθήκες του LIDL στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκαν να κάνουν απολύμανση. Στα κεντρικά γραφεία του Market in, με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, ούτε ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες απολύμανσης έγκαιρα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο εργαζόμενους και πελάτες.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

Παίρνουμε την σκυτάλη από τους συναδέλφους μας, υγειονομικούς! Δεν θα επιτρέψουμε να πάμε σαν πρόβατα στην σφαγή για τα κέρδη τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στη Γαλλία, την Ιταλία, στο Βέλγιο και την Ισπανία, που σηκώνουν ανάστημα, για να μην θρηνήσουν και άλλους νεκρούς εργαζόμενους. Δεν θα δεχτούμε, με αφορμή την πανδημία να ξεπαστρέψουν και όσα από τα δικαιώματα μας είχαν μείνει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
  • Να γίνουν απολυμάνσεις σε όλους του χώρους των καταστημάτων και των αποθηκών, με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα super market να έρθουν σε επαφή με το ΣΕΥΠΕ. Να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.