Skip to content

Οι Ναζί στην φυλακή!

Πέρασαν 5,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης της εγκληματικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Πεντέμισι χρόνια για να αποφασίσουν για τα εγκλήματα και τη σωρεία επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών ενώ αποκαλυπτόταν με εκκωφαντικό τρόπο ο εγκληματικός χαρακτήρας των θαυμαστών του Χίτλερ. Και παρόλο που όλος ο κόσμος ήξερε, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους, στελέχη της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι, δημιουργούν άλλα φασιστικά μορφώματα, εξακολουθούν να ρίχνουν το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού, του φασισμού με ευθύνη του κράτους και όλων όσων κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια.

Ξέρουμε πολύ καλά, ότι όποια κι αν είναι η Απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση. Όποτε τους χρειάζονται θα τους επαναφέρουν για να χτυπάνε το εργατικό κίνημα όταν σηκώνει κεφάλι και να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Η πραγματική απομόνωση τους μπορεί να γίνει μόνο με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους θρέφει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους αξιοποιεί όποτε και όπως τους βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό! Μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να τους πετάξει στα σκουπίδια της Ιστορίας γυρνώντας την πλάτη στο ίδιο το σύστημα που τους γεννάει και θρέφει τον φασισμό.

Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν όσα λέγαμε πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, πριν τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα. “Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, ΤΣΑΚΙΣΕ τον!”

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τη νέα κρίση, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Καλούμε το δικαστήριο με την απόφασή του, στις 7 Οκτώβρη 2020, να καταδικάσει με ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς περιστροφές την εγκληματική οργάνωση, τη φασιστική Χρυσή Αυγή και να τιμωρήσει τη ναζιστική συμμορία για τα εγκλήματα που διέπραξαν (δολοφονικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, πογκρόμ, το φόνο του αντιφασίστα Π. Φύσσα και σειρά άλλων εγκλημάτων).

Πτολεμαΐδα, 03/10/2020

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.