Skip to content

Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε από τους μεγάλους φοιτητικούς – εργατικούς αγώνες!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΙΣ 6μμ

Με σεβασμό μπροστά στους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους νεκρούς, τους φυλακισμένους και βασανισμένους δίνουμε τη δική μας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τους ανεκπλήρωτους στόχους τους.

Στεκόμαστε με ευθύνη απέναντι στα χιλιάδες νεκρά παιδιά στην Παλαιστίνη, δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εμπλοκή της χώρας μας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς με την στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, ξαναγράφοντας στις πύλες των δικών μας αγώνων το «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ».

Νιώθουμε ρίγος στην καρδιά με τη φρίκη των πολέμων, αισθανόμαστε οργή για τα συνεχή εγκλήματα του συστήματος που για τα κέρδη δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή. Η συγκίνηση και η έμπνευση από τους αγωνιστές που έδωσαν και τη ζωή τους, που προτάξανε τα κορμιά τους απέναντι στο καθεστώς της δικτατορίας, να γίνει τώρα οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!

Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που παλεύουν, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Μαζί με τον υπόλοιπο λαό στην μάχη για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Τα συνθήματά του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ.

«Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ». Σήμερα είναι ανάγκη να το φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά για να σταματήσει το μακελειό του λαού της Παλαιστίνης, για να μην είναι η χώρα μας ορμητήριο πολέμων και στόχος αντιποίνων, για να μην γίνουμε συνένοχοι στη δολοφονία άλλων λαών.

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Απαιτούμε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για να μπορούμε να γυρνάμε ασφαλείς στα σπίτια μας μετά το μεροκάματο, να ζούμε με αξιοπρέπεια μέσα στον κυκεώνα της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, της ανασφάλειας. Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν παιδεία, σχολεία ασφαλή για τα παιδιά μας. Καταγγέλλουμε την ένταση της κρατικής καταστολής, την εργοδοτική τρομοκρατία, την προσπάθειά κατάργησης του δικαιώματός μας στην απεργία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποδεικνύει ότι ο λαός όταν είναι αποφασισμένος μπορεί να τα βάλει με όσους μοιάζουν ανίκητοι. Για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας πρέπει να αμφισβητήσουμε την πολιτική που μας τα στερεί. Κυβερνήσεις-ΕΕ στηρίζουν τα κέρδη των λίγων- των επιχειρηματικών ομίλων -για όλους αυτούς οι ανάγκες μας είναι κόστος, η εργασία μας πηγή κερδοφορίας για αυτό και μας ξεζουμίζουν και μας θέλουν χωρίς δικαιώματα.

50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό κάνουμε πράξη το «μόνο ο λαός θα σώσει το λαό» βαδίζοντας στο δρόμο του οργανωμένου αγώνα για την ανατροπή!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.