Skip to content

Απεργία 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα όλοι στις 11:00 πμ στην κεντρική πλατεία

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Χαμηλοί μισθοί, ακρίβεια, πλειστηριασμοί, φόροι, έγκλημα στα Τέμπη,

Υγεία και Παιδεία εμπόρευμα

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Στις 28 Φλεβάρη καλούμε κάθε εργαζόμενο σε κάθε κατάστημα, γραφείο και αποθήκη να συμμετέχει στην απεργία και να διεκδικήσουμε τώρα αύξηση των μισθών μας, κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με τη θηλιά στο λαιμό.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχτούμε ότι δουλεύουμε και ο μισθός δε φτάνει να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες, ότι οι τσέπες μας στα μισά του μήνα είναι άδειες. Έναν μισθό που έχει μείνει 12 χρόνια πίσω όταν την ίδια στιγμή η ακρίβεια τρέχει με “σπασμένα φρένα” στα πάντα.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι από τη δική μας εξαντλητική δουλειά οι σουπερμαρκετάδες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στους τζίρους και εμείς δυσκολευόμαστε να αγοράσουμε το λάδι, το τυρί, το κρέας, τα φρούτα και άλλα προϊόντα αναγκαία για τη διατροφή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Ξεπέρασαν τα 11 δις τζίρο οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ το 2023! Τα 5 δις έφτασε ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, 2 δις ο ΑΒ, 1,58 δις το MY MARKET, 1,076 δις ο ΜΑΣΟΥΤΗΣ , 620 εκατ. ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ και πάει λέγοντας.

Ταυτόχρονα εδώ στην πόλη μας με τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν το χειμώνα, ζούμε με τον φόβο τους τελευταίους μήνες για αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης που εξάγγειλε η ΔΕΤΗΠ.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η κυβέρνηση δίνει δις ευρώ για να συμμετέχει η χώρα μας με τα μπούνια στη δολοφονική μηχανή ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά για τους μισθούς μας, την υγεία, τα σχολεία των παιδιών μας δε δίνει δεκάρα τσακιστή, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη δεν και δεν έχει αλλάξει τίποτα καθημερινά ενημερωνόμαστε ότι δεν διορθώθηκε απολύτως τίποτα ούτε στο σύστημα της τηλεδοιηκησης ούτε σε φωτεινούς σηματοδότες με λίγα λόγια το «πάμε και όπου βγει» είναι ένα παιχνίδι στις πλάτες του λάου που ακόμα καλά κρατεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Δεν είναι λύση η αναζήτηση δεύτερης και τρίτης δουλειάς για να συμπληρώσουμε το εισόδημά μας και να τα φέρουμε βόλτα, δεν είναι λύση να κρυώνουμε στα σπίτια μας και στους χώρους δουλειάς. Είναι σκέτη κοροϊδία τα όποια ψίχουλα βαφτίζει η εργοδοσία αύξηση μισθών, οι διάφορες διατακτικές, τα pass και τα καλάθια της κυβέρνησης.

Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει χωρίς την δική μας συμμετοχή στον αγώνα, χωρίς σύγκρουση με όλους αυτούς που μας κάνουν τη ζωή κόλαση, την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της, τα στηρίγματα τους μέσα στο κίνημα.

Λύση είναι η μαχητική, αγωνιστική διεκδίκηση, η οργάνωση στα σωματεία μας . Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, είμαστε οι πολλοί και μπορούμε να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια κι όχι σαν σύγχρονοι δούλοι.

Στις 28 Φλεβάρη δεν πάμε στη δουλειά, απεργούμε! Κατεβαίνουμε στο δρόμο με τους συναδέλφους μας, με τα παιδιά μας, με τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους. Μαζί με τους αγρότες που διεκδικούν να παραμείνουν στα χωράφια τους και στις καλλιέργειες, να μπορούν να ζήσουν. Μαζί με τους φοιτητές που αγωνίζονται για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στις 28 Φλεβάρη, ένας χρόνος μετά το έγκλημα στα Τέμπη βγαίνουμε στο δρόμο μαζικά, δυναμικά με το σύνθημα τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Διεκδικούμε:

  • Συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας
  • Επαναφορά των τριετιών, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012 – 2023.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δουλεμπορικών εταιρειών.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό, σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, των βρεφικών ειδών και ειδών λαϊκής κατανάλωσης.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.